Home.Impressie.Agenda.Bestuur/ Contact.Lid worden.Maandbladen.Snelmenu.

Last update 04 januari 2014

J.M. Verkade

kanarievogel
Voor vogels en meer!
Website counter

V.V. De Kanarievogel Katwijk e.o.

Regeling afgifte en kenmerken gesloten pootringen en andere merktekens.
De tekst van deze regeling kunt u hier downloaden.
U vindt dan de officiële regeling en in de bijlage vindt u de Latijnse namen en Nederlandse namen van de vogels, die verplicht moet worden geringd met een ring met een zgn. breuklijn. U ziet ook met welke ringmaat u dat moet doen. Hoewel de regeling mogelijk in de toekomst verandert dient u zich, ter voorkoming van problemen, hieraan te houden. De vogel staan in volgorde van Latijnse naam, gebruik onze
Vogelindex voor een eventuele vertaling.

 

Ringenbestelling 2014

Bestelformulier 2014 voor gewone ringen (voor opgave aan de ringencommissaris van de vereniging,)
Bestelformulier 2014 voor ringen voor beschermde vogels voor leden (dit originele en ondertekende formulier indienen bij de ringencommissaris)
 

Algemene informatie over het kweeknummer.
Kweeknummers worden uitsluitend door het bondsbureau toegekend en geregistreerd. De eerste regel van het adresetiket, dat ingevoegd is in het gesealde maandblad, vermeldt uw kweeknummer. De afdelingssecretaris of de ringencommissaris beschikt ook over uw kweeknummer.


Wie kan er ringen bestellen?
De bondsringen worden uitsluitend geleverd door de NBvV. Deze ringen zijn voorzien van de kenmerken: NB plus jaartal (voor 2011 geldt dus: NB 11), het kweeknummer en een volgnummer. De afdelingsleden kunnen uitsluitend via de ringencommissaris van hun afdeling ringen bestellen; rechtstreekse contacten van afdelingsleden met het bondsbureau over ringenaangelegenheden worden niet behandeld. Verspreide leden kunnen de ringen schriftelijk bij het bondsbureau aanvragen.

 

De ringencommissaris.
De ringencommissaris zorgt ervoor dat uw bestellingen op tijd op het bondsbureau binnenkomen. Op tijd wil in dit verband zeggen, dat de afdelingsleden zelf tijdig de bestelling aan de ringencommissaris moeten opgeven, 10 dagen voor de definitieve inlevertermijn.

 

Wanneer te bestellen?
Er staan vier bestelrondes in het overzicht aangegeven. Zorg ervoor dat de ringencommissaris uiterlijk één week voor het aflopen van de bestelronde uw opgave met betaling in zijn bezit heeft. De ringenprijs is in alle bestelrondes gelijk. Bestellingen die na het sluiten van een bestelronde worden ontvangen, gaan mee in het productieproces van de volgende bestelronde. Ringen die opgevraagd worden vóór de verzenddatum van de betreffende bestelronde, worden als spoedbestelling berekend.
 

 

 

 

 

 

Volgende.